Beter werken, langer werken: kennis- en inspiratiedag voor OR-leden

Door: http://www.duurzameinzetbaarheid.nl/bijeenkomsten

Op 10 september 2013 organiseert het ministerie van SZW, in samenwerking met SBI en FNV Formaat een kennis- en inspiratiedag over duurzame inzetbaarheid en de rol van de ondernemingsraad.

 

Over het evenement

Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk blijven, als het even kan tot aan je pensioen. Hoe doe je dat? Wat kunnen werknemers doen en hoe kan de werkgever dat faciliteren? En wat is de rol van de OR?

Op 10 september 2013 vindt op Landgoed Zonheuvel in Doorn een grote bijeenkomst plaats over duurzame inzetbaarheid en de rol van de ondernemingsraad. Met bijdragen van onder meer Jetta Klijnsma (staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Tex Gunning (Topman TNT Express), Aukje Nauta (UvA, lid van de SER) en Wouke van Scherrenburg.

De bijeenkomst is onderdeel van een reeks landelijke bijeenkomsten rond het thema duurzame inzetbaarheid en wordt georganiseerd door het ministerie van SZW, in samenwerking met SBI en FNV Formaat.

Naast het plenaire deel wordt in interactieve deelsessies ingegaan op de praktijk: het succesvol toepassen van maatregelen op de werkvloer, het agenderen van het thema in je bedrijf of organisatie en het organiseren van de dialoog op de werkvloer. OR-leden van bedrijven die reeds voorlopen op dit gebied vertellen over hun ervaring. Dit alles om de aanwezigen geïnspireerd huiswaarts te laten keren! Het volledige programma van deze bijeenkomst wordt in de zomer bekend gemaakt.

Deelname is kosteloos en kan individueel, maar ook als (deel van een) OR. Naast uw persoonlijke gegevens vragen wij u ook om een korte vragenlijst in te vullen over het duurzaam inzetbaarheidsbeleid binnen uw organisatie en de rol van de OR hierin. Deze informatie zal gebruikt worden voor de invulling van de bijeenkomst. U krijgt later de mogelijkheid om u in te schrijven voor de specifieke workshops.

Sprekers

o.a.

– Jetta Klijnsma (staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid)

– Tex Gunning (Topman TNT Express)

– Aukje Nauta (UvA, lid van de SER)

– Wouke van Scherrenburg

Over Gerlanda Dirksen

Ik versterk mensen en groepen in werk en samenwerken, waardoor niemand aan de zijlijn staat! Door coaching, training en advies. Mijn expertise is Deep Democracy, Loopbaanontwikkeling, Teamontwikkeling en Medezeggenschap. Talent2Learn.nl en SBIFormaat.nl - Bij vragen, bel gerust. o6 13 212 888
Dit bericht werd geplaatst in duurzameinzetbaarheid, Medezeggenschap en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie